Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Aantal personen: 4
Ingrediënten
12 schorseneren
1 citroen
6 el olijfolie
3 el abdijbier
p & z
Bierbeslag:
125 g bloem
2 dl abdijbier
gehakte peterselie
Bereiden
- Schil de schorseneren in water met citroen.
- Snij ze in stukjes van 5 à 6 cm.
- Kook ze 12 minuten in water met een scheut melk.
- Maak een marinade van de olijfolie en abdijbier.
- Leg de schorseneren 45 minuten in de marinade.
- Dep ze droog en haal ze door het bierbeslag.
- Frituur ze in vet van 180°C.
- Uit laten lekken en bestrooien met peterselie.
Garnituur: gebakken grotchampignons, afgeblust met abdijbier en gegratineerd met Trappistenkaas.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Aardpeer (topinamboer) met prei en noten (10 personen) Garnituur
Aspergesalade met rucola en sugarsnaps
Caesarsalad met kaascroutons
Gebakken rijst met groenten
Pizza de la manza