Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Aantal personen: 4
Ingrediënten
12 schorseneren
1 citroen
6 el olijfolie
3 el abdijbier
p & z
Bierbeslag:
125 g bloem
2 dl abdijbier
gehakte peterselie
Bereiden
- Schil de schorseneren in water met citroen.
- Snij ze in stukjes van 5 à 6 cm.
- Kook ze 12 minuten in water met een scheut melk.
- Maak een marinade van de olijfolie en abdijbier.
- Leg de schorseneren 45 minuten in de marinade.
- Dep ze droog en haal ze door het bierbeslag.
- Frituur ze in vet van 180°C.
- Uit laten lekken en bestrooien met peterselie.
Garnituur: gebakken grotchampignons, afgeblust met abdijbier en gegratineerd met Trappistenkaas.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Champignon-preitaart
Quorn met ananas (wok)
Vegetarische curry van bonen
Boerenkool met pasta, roquefort en truffel
Hartige groententaart